Marţi a sosit la Oradea cea de-a doua tranşă de bănci de odihnă cumpărate de Primărie în luna mai. Dacă atunci au fost montate 230 de bănci, acum începe montarea a încă 220 de bucăţi.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Oradea, 55 de bănci vor fi montate în preajma locurilor de joacă recent amenajate de Primărie, cum sunt cele de pe străzile Oneştilor, Xenopol, Şelimbărului, Traian Lalescu şi Splaiul Crişanei, iar alte 165 de bucăţi în cartierele Rogerius, Ioşia, Nufărul, Prima, Soarelui, dar şi la asociaţii de proprietari care au făcut cerere în acest sens. Băncile deja existente în oraş sunt, la rândul lor, relăcuite.

Pe de altă parte, municipalitatea a anunţat că, în baza protocolului încheiat cu Penitenciarul Oradea, 20 de deţinuţi defrişează şi curăţă zona de pe malul drept al Crişului Repede cuprinsă între străzile Tuşnadului şi Sovata. "Primăria Oradea doreşte să redea acestui loc funcţia de spaţiu verde, respectiv spaţiu de recreere şi agrement. Municipalitatea are în vedere şi amenajarea unui parc în această zonă", se precizează în comunicat. Deţinuţii vor salubriza zona până la mijlocul săptămânii viitoare.

În paralel se realizează şi lucrările la parcarea cu dale perforate cu 369 de locuri de pe strada Sovata, parcare ce a luat locul fostelor garajelor.