În ultimele 24 de ore, încă 126 de bihoreni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, iar alte 12 persoane infectate au decedat. Noile date au fost transmise miercuri dimineaţa de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor. În acelaşi interval de timp, incidenţa cazurilor la mia de locuitori a scăzut în Oradea la 4,14. 

65 în ATI

Noii diagnosticaţi au domiciliul în Salonta, Tinca, Oradea, Beiuş, Marghita, Aleşd, Sânnicolau Român, Toboliu, Batăr, Cărpinet, Cetariu, Ciumeghiu, Lăzăreni, Lugaşu de Jos, Sânmartin, Nojorid, Valea lui Mihai, Popeşti, Sârbi, Şimian, Tulca, Borş, Dobreşti, Girişu de Criş, Brusturi, Spinuş, Suplacu de Barcău, Balc, Bulz, Ţeţchea, Săcuieni, Paleu şi Sântandrei, arată sursele BIHOREANULUI.

Bilanţul îmbolnăvirilor cu Covid-19 de la începutul pandemiei şi până în prezent a ajuns astfel la 27.811 în Bihor, în timp ce bilanţul deceselor a crescut şi el la 1.210, ceea ce înseamnă că, de marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa, încă 12 persoane infectate cu coronavirus au decedat pe fondul infecţiei cu SARS-CoV-2.

Numărul persoanelor bolnave şi internate în stare gravă în secţiile ATI Covid din spitalele orădene a crescut în doar 24 de ore cu încă şase persoane, numărul lor fiind în prezent de 65.

Incidenţă de 4,14 în Oradea

Pe de altă parte, în Oradea, miercuri mai erau 936 de cazuri active de SARS-CoV-2, iar incidenţa la mia de locuitori a scăzut la 4,14. Dacă incidenţa în municipiu va continua să scadă şi va ajunge la mai puţin de 3,5 la mia de locuitori, restricţiile de weekend (închiderea magazinelor la ora 18, carantină de la ora 20) vor putea fi ridicate.

Cea mai mare incidenţă din Bihor se menţine în localitatea Şinteu (8,37), urmată de Sântandrei (6,73), Nojorid (5,52), Gepiu (5,09), Sânnicolau Român (4,18) şi Spinuş (4,16).

Vezi situaţia în fiecare UAT din Bihor: 

Peste 2.000 de vaccinaţi 

De marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa, 2.213 bihoreni au primit o doză de vaccin. De la debutul campaniei, arată autorităţile, au primit ambele doze de vaccin (Pfizer, Moderna sau AstraZeneca) 49.585 de bihoreni.

În comunicatul transmis de cele două instituţii se mai arată că echipajele mixte de poliţişti şi jandarmi au continuat controalele în judeţe pentru a verifica modul în care sunt respectate regulile împotriva extinderii coronaviruslui. După controale, în total, autorităţile au aplicat 101 sancţiuni contravenţionale, dintre care 54 cu avertisment scris şi 47 cu amenzi în valoare de 16.500 lei.