Lucrările, care vor dura un an şi fac parte dintr-un proiect pe fonduri europene, au ca scop transformarea monumentului într-un obiectiv de maxim interes turistic care să fie introdus în circuitul european al secession-ului.
Refacerea sistemului de canalizare este o lucrare de anvergură care va elimina toate problemele vechii reţele de canalizare pluvială şi menajeră. Iluminarea arhitecturală presupune intervenţii minimale pe faţade, pe o singură linie în partea superioară şi cu spoturi care vor ilumina vitrinele în partea inferioară.
Dintre cele trei obiective propuse în proiectul de reabilitare, cel mai complex va fi pavajul. Pe cei 1.047 mp, cât însumează aleile pietonale din Pasaj, vor fi turnate mozaicuri cu elemente decorative, din care vor ieşi în evidenţă zonele de acces şi elementele importante ale traseului.
Marconst este singura firmă care a participat la licitaţia pentru reabilitarea pasajului Vulturul Negru, pe care a câştigat-o oferind suma de 2,5 milioane de lei. Contribuţia municipalităţii orădene este de 587.085 de lei, restul fiind finanţat din fonduri europene.