În timp ce în Bucureşti mii de oameni protestează în fiecare seară împotriva exploatărilor cu cianuri la Roşia Montană, ministrul Mediului Rovana Plumb "evadează" din Capitală şi îşi va petrece sfârşitul de săptămână la Oradea.

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, programul ministrului în timpul petrecut în Bihor.

Astfel, sâmbătă dimineaţă, Rovana Plumb se va întâlni cu primarii bihoreni în sala mare a Prefecturii, urmând ca apoi să participe la un seminar european intitulat "La muncă egală, salarii egale", ce va avea loc la Hotel Continental şi la care va participa şi Zita Gurmai, şefa femeilor socialiste din Parlamentul European.

Ulterior, de la ora 14, Rovana Plumb este invitată la conferinţa judeţeană a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Bihor, care îşi vor alege conducerea. Potrivit lui Mang, până joi singura candidatură depusă era cea a actualei preşedinte, profesorul universitar Lia Pop.

După conferinţa bihorencelor din PSD, Rovana Plumb va merge la Holod, unde va lua parte la omagierea lui Iosif Vulcan, urmând ca duminică să facă o vizită la fabrica Holcim din Aleşd, unde i se va prezenta o instalaţie de recuperare a energiei termice, unică în Europa.