Meteorologii prevestesc că urmează zile friguroase, iar pentru o familie din comuna bihoreană Tulca vestea este cât se poate de proastă, pentru că a rămas fără lemne de foc.

Un incendiu violent, pornit chiar din neatenția locatarilor, a făcut scrum magazia, cu lemne cu tot.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, incendiul a avut loc joi, iar când pompierii au ajuns acolo, focul ardea violent în magazie și amenința să se extindă la casă, aflată foarte aproape de focare.

„Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, reușind să salveze casa situată în imediata proximitate. După stingerea incendiului, echipajele de pompieri au continuat să acționeze la fața locului, pentru căutarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului”, a declarat sergent major Alina Butaci, responsabilă de relații cu presa în cadrul ISU Crișana.

Cercetările făcute la fața locului au arătat că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza cenușii depozitate sau a jarului nestins, care au ajuns în apropierea materialelor combustibile.

În incendiu, a ars magazia și cei 2 metri cubi de lemne de foc din interior.

Militarii le reamintesc bihorenilor că cenușa din sobe sau cazane se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!