În precampania alegerilor locale, noua echipă a Partidului Mişcarea Populară (PMP) Bihor, condusă de fostul jurnalist Daniel Meze şi de omul de afaceri Horea Vuşcan, critică tot ce mişcă, ca o veritabilă "echipă de zgomote". Conferinţa de presă desfăşurată, luni, la sediul partidului n-a făcut excepţie.

Între altele, Daniel Meze, preşedintele filialei judeţene, a spicuit din articole de presă apărute în urmă cu mai mulţi ani, criticând faptul că parcarea subterană din strada Independenţei, al cărei proiect a fost prezentat în 2012, nu a fost încă finalizată. "Aceasta este eficienţa administraţiei Bolojan", a spus el.

De asemenea, în "repertoriul" lui Meze şi-au făcut loc şi candidaţii ALDE şi PSD la Primăria Oradea, Ştefan Herchi şi Ionel Ghib (n.r. care, între timp, şi-a anunţat retragerea), despre primul spunând că "nu are treabă cu politica", iar despre al doilea că "nu are facultate".

Nici colegul lui Meze, Horea Vuşcan, care îşi face campanie pe reţelele de socializare, dar nu a fost încă reconfirmat drept candidatul PMP Bihor la Primăria Oradea, nu s-a lăsat mai prejos. Acesta l-a acuzat pe primarul Ilie Bolojan că "transformă Primăria într-o afacere de care profită membrii de partid", susţinând că posturile de conducere din societăţile subordonate municipalităţii, precum şi cele din spitale, sunt atribuite politic.

"Varianta pe care noi o propunem este privatizarea serviciilor publice", a spus Vuşcan, adăugând că o asemenea soluţie ar fi benefică pentru orădeni, căci firmele s-ar lupta între ele să ofere servicii ieftine şi de calitate.

În fine, Horea Vuşcan a ţinut un discurs şi pe tema fondurilor alocate bisericilor, spunând că nu doar CJ Bihor ajută cultele, ci şi Primăria Oradea. "În mandatul domnului Bolojan le-au fost acordate terenuri, precum şi sume mari de bani pentru renovarea faţadelor unor biserici şi clădiri deţinute de culte. În timp ce orădenii sunt supraimpozitaţi, bisericile sunt ajutate cu bani", a spus PMP-istul.