Declaraţii în premieră, făcute de Ilie Bolojan. Liderul PNL Bihor, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, "iese din reţinerea proverbială" şi, pentru prima oară, afirmă că "N-ar fi normal să exclud" candidatura la şefia PNL sau la preşedinţie.

Informaţia a fost publicată luni, într-un interviu, de jurnalistul Cătălin Tolontan de la Libertatea.

"Sunteţi un lider liberal puternic. Excludeţi posibilitatea să fiţi vreodată premier, şef la PNL sau să candidaţi la Preşedinţie?", l-a întrebat Tolontan, iar răspunsul lui Bolojan a venit franc: "N-ar fi normal să exclud şi nici nu e cazul".

"Deci nu excludeţi?", a insistat jurnalistul, răspunsul fiind acelaşi: "Nu exclud", a zis politicianul, adăugând: "Dar nu asta e problema de acum a României".

"Ideea asta că dacă vine cineva în politică este un salvator care va rezolva toate problemele este o aşteptare care nu va fi niciodată confirmată de realitate", a mai opinat, între altele, Ilie Bolojan.

Cum se înţelege Bolojan cu Iohannis

În acelaşi interviu, preşedintele PNL Bihor a vorbit şi despre relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi despre coaliţia de la guvernare - PNL-PSD-UDMR - cu care nu a fost de acord, dar pe care o susţine.

"N-am fost partizanul coaliţiei cu PSD, însă sper să meargă. De ce? Partidele mici fac revoluţii, partidele mari evoluează. Dacă nu evoluăm ca partid liberal, atunci ne merităm soarta. Tot rămânem în urmă. România nu are timpul acesta! În anumite zone e nevoie de revoluţii, în altele din stat, de evoluţie. Cum le îmbini e problema", a spus Ilie Bolojan.

"Nu putem spune că în primul mandat s-au făcut nişte lucruri extraordinare. Asta e realitatea. În al doilea mandat, părea o perspectivă", a mai spus el legat de Iohannis.

Ce spune Bolojan despre coaliția PNL-PSD-UDMR

"Dacă nici noua coaliţie PNL-PSD-UDMR nu merge, vă daţi seama că şi al doilea mandat al preşedintelui Iohannis nu va livra. Nu va fi un mandat de succes, asta e cât se poate de clar", a mai arătat liderul PNL Bihor.

Între altele, Bolojan a adăugat că dacă partidele de la putere nu vor face nimic pentru cetățeni, cineva va trebui să dea explicaţii.

"Putem rezolva o grămadă de probleme, care pot fi rezolvate. Sigur că au apărut evenimente neprevăzute, precum pandemia. Sau creşterea preţurilor la energie, sunt probleme mondiale. Dar, chiar şi aşa, nu e totuna cum acţionează Guvernul. Şi dacă Guvernul nu face în 2022 şi 2023 şi ce trebuie făcut, vor fi nişte ani pierduţi pentru ţara asta. Eu sper să facă. Chiar dacă n-am susţinut această coaliţie. Pentru că, dacă nu fac, se pierd ani, se pierd speranţe, o altă generaţie va pleca în străinătate".