În perioada 7-17 aprilie, municipalitatea, prin Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR), organizează prima ediţie a Târgului de Paşte în Piaţa Unirii, care va include căsuţe unde se vor vinde produse specifice, ateliere pentru copii, precum şi un spectacol stradal de teatru care evocă patimile lui Iisus.

Cu teatru şi ateliere

"Programul evenimentului va include o serie de activităţi, de la reprezentaţii ale meşterilor populari până la ateliere de creaţie pentru cei mici. Vizitatorii vor putea admira decorurile gigant  în mijlocul celor 15 de căsuţe de lemn", au anunţat, joi, reprezentanţii Primăriei Oradea.

Cei mici vor putea face decoraţiuni în cadrul celor două ateliere de creaţie cu aranjamente florale şi picturi pe ceramică.

În Săptămâna Mare, mai precis marţi, 11 aprilie, la o oră care va fi anunţată ulterior, pe strada Republicii şi în Piaţa Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă, realizat de 65 de actori profesionişti, care evocă patimile Mântuitorului. "Simbolul Sărbătorii Pascale este acelaşi pentru fiecare creştin şi ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paştele", mai precizează organizatorii.

Potrivit acestora, Piaţa Unirii va arăta ca desprinsă din poveştile tradiţionale ale iepuraşului, prin decoruri gigant, colarate vesel, pentru a atrage vizitatorii în poveştile lor. Decorurile sunt oferite de compania locală Justin’s Design, care anul trecut a decorat Parcul 1 Decembrie şi Cetatea Oradea.

Căsuţele tradiţiilor

Organizatorii spun că îşi doresc ca, la licitaţia pentru închirierea celor 15 căsuţe din cadrul Târgului de Paşte, să se prezinte producători locali şi agenţi comerciali cu produse specifice sezonului, precum şi meşteri populari, care să aducă obiecte de olărit şi ţesătorie, precum şi ouă încondeiate.

"Invităm producătorii locali să îşi depună dosarul pentru licitaţia lansată pe site-ul oradea.ro, secţiunea Licitaţii. De anul acesta, prin Hotărâre de Consiliu Local, producătorii şi meşteşugarii care deţin autorizaţie conform legii beneficiază de o reducere de 30% din tariful de închiriere al căsuţei", se menţionează în informare.

De asemenea, restaurantele şi localurile din oraş se pot prezenta la licitaţia publică pentru ocuparea a patru locaţii de street food (clătite, patiserie, gogoşi, plăcinte, etc.).

Partenerii organizatorilor sunt Grădina Zoologică Oradea, Justin’s Design, Mobiversal şi Asociaţia Manifest pentru Oradea.