Conducerea Universităţii din Oradea a primit joi o veste bună de la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior: pentru prima oară în istoria ei, Universitatea a primit calificativul de încredere ridicată, adică maximul pe care ARACIS îl poate oferi.

Stabilirea calificativului s-a făcut în urma vizitei instituţionale pe care o comisiei ARACIS a făcut-o la Universitatea din Oradea în luna octombrie, când au fost evaluate 19 programe de studii, dar şi modul în care funcţionează întreaga instituţie.

"Ne bucură enorm această veste. Universitatea din Oradea merită acest calificativ pentru că în Universitate există o cultură a calităţii. Acest calificativ este dovada că sunt respectate procedurile şi regulamentele impuse învăţământului superior", a declarat, joi, rectorul Constantin Bungău, pentru BIHOREANUL.

Obţinerea calificativului maxim nu înseamnă neapărat că Universitatea va avea vreun privilegiu, dar se va bucura de o reputaţie mai bună în rândul instituţiilor de învăţământ superior. "Din punct de vedere al finanţării, nu pot să spun dacă va influenţa, pentru că nu există în România o metodologie de finanţare pentru anul următor", a mai spus Bungău.

Preşedintele ARACIS, Ioan Curtu, va fi prezent, vineri, la Universitatea din Oradea, pentru a-i înmâna rectorului Constantin Bungău certificatul oficial al gradului de încredere ridicată.