Administraţia Domeniului Public Oradea a demarat, în primăvara acestui an, o campanie de plantări de puieţi la Grădina Zoologică, Cimitirul Municipal Rulikowski şi Adăpostul Grivei. Acţiunea a fost finalizată zilele trecute, în total fiind plantaţi 2.250 de arbuşti din specia paltin.

Campania a început în luna aprilie 2018, când ADP Oradea a achiziţionat 750 de puieţi de paltin. Atunci au fost plantaţi 450 de puieţi la Cimitirul Rulikowski, 250 la Grădina Zoologică şi 50 la Adăpostul Grivei.

În toamna acestui an, au fost achiziţionaţi alţi 1.500 de arbuşti, 850 dintre ei fiind plantaţi la Cimitirul Municipal, iar alţi 650, la Grădina Zoologică.

"Iniţial, ne-am propus să plantăm 1.500 de puieţi până la finele anului în curs, însă, până la urmă, am depăşit acest număr, în total fiind plantaţi 2.250 de arbori. Am plantat puieţi în toate locurile disponibile din subunităţile Administraţiei Domeniului Public", anunţă Liviu Andrica, directorul general al ADP Oradea. Având în vedere că preţul unui arbore este de 90 de lei + TVA, investiţia a ajuns la aproximativ 44.000 de euro.

La Grădina Zoologică nu sunt singurele plantări efectuate în acest an. Tot în luna septembrie, au fost plantaţi bulbi de lalele multicolore, în faţa intrării principale şi în faţa sălii de conferinţe din incinta Zoo. De asemenea, imediat după intrarea în grădină, pe o parte şi pe alta, au fost plantaţi bulbi de lalele, narcise şi zambile. Toate acestea au fost realizate pentru ca publicul vizitator să poată petrece o primăvară de poveste la Grădina Zoologică din Oradea.

Loredana Buz,
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea