Ducele şi ducesa de Sussex au transmis mai multor tabloide din Marea Britanie că au încheiat orice colaborare cu ele. Decizia a fost comunicată printr-o scrisoare transmisă editorilor de la The Sun, The Daily Mirror, The Daily Mail and Daily Express.

Prinţul Harry şi soţia lui Meghan Markle şi-au justificat hotărârea arătând că în presa britanică au apărut mai multe poveşti „distorsionate, false sau invazive”. Cei doi susţin că refuză să se ofere drept „valută” pentru „o economie bazată pe click bait şi distorsiune”.

Decizia celor doi înseamnă că echipa lor de PR nu va mai răspunde solicitărilor venite de la ziarele sau site-urile celor cinci grupuri de presă. „Nu este o decizie pentru a evita critica”, se mai arată în scrisoarea prinţului Harry şi a soţiei sale. „Nu este vorba despre a opri dezbaterile publice sau de cenzură asupra jurnalismului corect. Mass-media are dreptul să prezinte informaţii şi chiar să aibă o opinie despre ducele şi ducesa de Sussex, bună sau rea. Dar nu se poate baza pe o minciună”, au mai transmis cei doi.

Aşa cum se ştie, cuplul a decis să renunţe la atribuţiile regale şi s-a mutat în California.