După ce două seri la rând au fost alungaţi de vânt şi ploaie, duminică seară orădenii s-au bucurat de caravana TIFF. Vineri, ecranul a fost doborât de vânt la jumătatea filmului "Aferim!", iar sâmbătă organizatorii nici n-au putut monta ecranul, din pricina furtunii.

Duminică seară, însă, sute de orădeni au spus prezent în parcul Cetăţii, chiar cu două ore mai devreme de ora la care a debutat proiecţia. Pe scaune, pe baloţi de paie, pe pături sau direct pe iarbă, orădeni cu mic şi mare au vizionat pelicula "Aferim!" a lui Radu Jude, câştigătoare, anul acesta, a Ursului de Aur pentru cea mai bună regie.

Filmul a fost pe placul orădenilor, dovadă că majoritatea au rămas până la final. Mai mult, chiar dacă ziua următoare era una de muncă, mulţi spectatori au rămas şi la cea de-a doua proiecţie, cea a filmului "Wild Tales". Şi, după spusele lor, efortul de a sta până târziu în noapte în parcul Cetăţii a meritat.

Văzând succesul caravanei TIFF, reprezentanţii Primăriei Oradea, partener în organizarea evenimentului, i-au şi anunţat pe orădeni că în luna august va avea loc în oraş un alt maraton de proiecţii în aer liber, Caravana Next.