Cei 21 kilometri ai DN 19B intră în modernizare, pe un prim tronson de aproape 9 kilometri lucrările urmând să fie finalizate până în toamna acestui an. Este vorba despre sectorul cuprins între municipiul Marghita și localitatea Margine, din comuna Abram.

Potrivit unei informări a Prefecturii Bihor, semnarea contractului pentru primul tronson a avut loc marți, în urma unei licitații fiind desemnată să execute lucrările firma ARL Cluj SA, contra sumei de 25,086 milioane lei (fără TVA). Antreprenorul și-a asumat finalizarea lucrărilor în 6 luni și o perioadă de garanție de 5 ani.

Reabilitarea DN 19B a fost eșalonată pe trei tronsoane din cauza, în principal, a traficului cu valori ridicate de pe primul tronson, cel dintre Marghita și Margine (de la km 20+150 la 29+060), precum și a transporturilor de materiale pentru construcția autostrăzii Transilvania, care afectează întreaga lungime a șoselei.

Pentru tronsonul dintre Margine și Suplacu de Barcău (km 29+060 – km 36+500) a fost începută procedura de licitație, iar la cel dintre Suplacu de Barcău și limita cu județul Sălaj (km 36+500 – km 41+000) lucrarea este în fază de proiectare de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

DN 19B este unul dintre cele două drumuri naționale din Bihor care nu a fost reparat niciodată după 1989, celălalt fiind DN 1P, care face legătura între DN 1 Oradea (din Uileacu de Criș) și DN 19E (în Chiribiș).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!