Printr-un comunicat de presă dat publicităţii joi, Primăria municipiului Oradea recunoaşte că a fost sesizată "în ultimul timp, în repetate rânduri" şi direct de locuitorii oraşului, nu doar de presă, cu privire la "mirosul insuportabil" din zona cartierelor Ioşia şi Rogerius, care "provine din zona industrială a municipiului Oradea şi creează un puternic disconfort locuitorilor".

"În urma reclamaţiilor primite de la cetăţenii nemulţumiţi de această situaţie, Primăria Oradea a sesizat astăzi Garda de Mediu Bihor şi Instituţia Prefectului, solicitându-le, potrivit competenţelor legale ce le revin, să ia măsurile necesare în vederea identificării sursei de poluare şi a poluatorului, precum şi obligarea acestuia să înlăture sursa de poluare", spune comunicatul.

Primăria nu precizează de ce a durat atât până să facă demersurile pe lângă instituţiile menţionate şi nici dacă a avut demersuri proprii, prin instituţiile subordonate, pe marginea acestui incident. După cum se ştie, ferma de porci a firmei Nutrientul Palota, cu circa 8.000 de animale, cea care se află la originea mirosului insuportabil, se află amplasată pe un teren concesionat de la Primăria orădeană.

"Primăria Municipiului Oradea asigură locuitorii oraşului precum şi cele două instituţii amintite mai sus de întregul sprijin pentru remedierea acestui neajuns", se mai menţionează în comunicatul Primăriei.

Citeşte aici articolul aflat la originea scandalului: Porcărie cu acte: Vezi care sunt porcii ce au umplut Oradea de putoare!