Așa cum obișnuiește de câțiva ani, de ziua orașului, pe 12 octombrie, Primăria Oradea a premiat elevii olimpici și cu rezultate foarte bune la concursuri și examene naționale, precum și profesorii care i-au ajutat să se pregătească.

Printre dascălii recompensați cu bani și prezenți în sala mare a Primăriei s-a numărat și Ioan Sorin Cuc, profesor de istorie la Colegiul Național Emanuil Gojdu, cunoscut mai degrabă pentru scandalul în care a fost implicat, la concursul pentru funcțiile de directori de școli, în toamna anului 2021.

Alături de fosta șefă a Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, Cuc a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru că ar fi falsificat foaia de examen la proba scrisă, astfel încât să ia nota minimă de trecere și să devină director al Școlii Gimnaziale Avram Iancu.

Cum procesul de corupție nici n-a început, Cuc își vede de treabă la catedră, fiind premiat pentru că are un elev cu mențiune la olimpiada națională de istorie. O dovadă clară că i se potrivea mai bine cariera de profesor decât funcția de director...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!