Sute de orădeni s-au strâns la coadă, sâmbătă dimineaţă, pregătiţi să facă baie în primul aquapark din oraşul lor. După ce au trecut de turnicheţii de la intrare, orădenii au luat la testat bazinele şi serviciile complexului.

La ora 10, la intrare aşteptau peste 100 de persoane, iar oamenii nu conteneau să vină. Parcarea era aproape plină. "Deschidem larg porţile celui mai modern aquapark din Transilvania şi, sperăm, şi din România! Vreau să îi rog pe cei care au fost primii noştri clienţi să aibă înţelegere vizavi de condiţiile pe care le oferim, pentru că încă mai sunt anumite lucruri de finisat, mai sunt anumite lucruri de reglat. În cel mai scurt timp, aquaparkul Nymphaea, pe lângă faptul că este cel mai modern (din această zonă a ţării n.r), va fi şi aquaparkul care va oferi şi cele mai bune servicii clienţilor", a promis Liviu Andrica, şeful Administraţiei Domeniului Public, care gestionează aquaparkul.

Distracţie pe tobogan

Cu mic, cu mare, oamenii au stat la coadă, fără scandal, în timp ce în interior personalul le explica primilor clienţi cum e cu "ceasurile" de acces şi cu vestiarele. La ora 10.20, cei mai harnici se bălăceau deja în bazine. Cei mai bucuroşi au fost copiii, care au bazine dedicate, precum şi adolescenţii care s-au avântat să încerce toboganele aquapark-ului, care au pornit de la ora 11. Unii s-au avântat chiar cu selfie stick-uri, filmându-şi întreaga experienţă prin "tunel".

"Este foarte tare, mai ales cel galben (Kamikaze). Preţul e un pic cam mare, dar cred că vor da lovitura pentru că este cel mai modern din această zonă. Sigur nu mai mergem la Hajduszoboszlo!", a spus un tânăr. "Este foarte frumos. Am aşteptat foarte mult deschiderea acestui aquapark. Preţurile ar fi putut fi mai mici pentru orădeni, dar e bine şi aşa", a remarcat o orădeancă.

1.907 intrări

Restaurantul complexului s-a deschis la ora 12, cu o varietate de preparate. Cei care au ales să mănânce aici au putut alege inclusiv pulpe de raţă cu varză roşie, pentru 16 lei (130/250 gr), medalion de pulpe dezosate (14 lei 180 gr), ciolan de porc dezosat (10 lei 200 gr) sau vrăbioară de vită cu sos de piper verde (15 lei 120/100 gr). 

Până la prânz, de turnicheţii de la intrarea în aquapark trecuseră aproximativ 520 de persoane şi tot mai veneau. Coada s-a risipit abia în jurul orei 14, oră până la care ajunseseră deja la scaldă 1.300 de persoane şi nu mai găseai niciun loc de parcare în zonă. În jurul orei 20, angajaţii aquapark-ului contabilizaseră 1907 intrări. Cea mai frecventată zonă a fost cea a toboganelor, unde zeci de oameni stăteau la coadă să se dea. 

Au fost şi nemulţumiţi

Deşi majoritatea orădenilor s-au arătat mulţumiţi, au fost şi vociferări, în special din cauza cozilor, mai ales că, în jurul orei 11, sistemul informatic s-a blocat pentru aproximativ 20 de minute, timp în care cei strânşi la intrare au fost nevoiţi să aştepte. Potrivit reprezentanţilor ADP, timpul mediu de aşteptare la cozi a fost de 10 minute, însă au fost situaţii în care unii au stat şi mai mult.

Un orădean a sesizat, de pildă, şi că o parte dintre plante s-au ofilit deja, iar pe podeţele ce fac legătura între bazine copiii se pot accidenta. "Şi eu era să cad, am alunecat, fiind ud pe picioare. Dar trebuie atenţie sporită, deoarece oricând îşi poate rupe careva piciorul", a spus orădeanul. 

Alte nemulţumiri au venit din partea celor care au vrut să intre cu mâncare în aquapark. Deşi reprezentanţii complexului le-au atras atenţia că nu este voie cu mâncare de afară, un tânăr a încercat insistent să intre cu o ladă frigorifică. În final, a fost direcţionat de agenţii de pază spre o încăpere unde a fost nevoit să şi-o lase până la plecare.

Lumea a început să plece de la aquapark în jurul orei 19, pentru ca la ora 20 să fie aproape gol.

Orarul de funcţionare este între orele 10 şi 22, iar toboganele funcţionează între orele 11 şi 20 afară, respectiv între 11 şi 21 în interior.

50 de lei pe zi

După cum BIHOREANUL a mai scris, investiţia în Aquaparkul Nymphaea s-a ridicat la 20 milioane euro, din care jumătate din fonduri UE. Complexul se întinde pe o suprafaţă amenajată de 68.000 metri pătraţi, înconjurată cu gard inclusiv spre malul Crişului.

În exterior sunt şapte bazine: bazinul de acces în interior, numit Meridianul 0, bazinul pentru adulţi Laguna, bazinul pentru copii Prichindel, bazinul cu valuri, ce ajung până la o adâncime de 2,15 metri, bazinul cu tobogane, unul olimpic de înot (adâncime 2 metri) şi unul de sărituri. Cele şase tobogane au fost numite Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic, acesta din urmă având peste 200 de metri.

În interior au fost amenajate şase bazine, inclusiv unul cu o corabie şi apă mică pentru copii, şi patru tobogane de diverse dimensiuni, denumite Anaconda, Tornada, Vipera şi Familia. Între bazinele din interior există şi unele de tip jacuzzi şi cu diverse jocuri de apă, respectiv unul, numit Nimfa, care iese în exteriorul complexului. De asemenea, este amenajat un restaurant cu bar şi 120 de locuri, care are, însă, şi terasă în exterior.

Preţul de intrare pentru un adult este 25 lei pentru 3 ore de bălăceală, 30 lei pentru 5 ore (între 17 şi 22), respectiv 50 lei pentru 12 ore (orele 10-22). Pentru elevi şi pensionari, preţurile sunt, în aceeaşi ordine, de 20 lei, 25 lei, respectiv 40 lei. Copiii cu vârste între 3 şi 14 ani vor plăti 12 lei/3 ore, 15 lei/5 ore, 25 lei/toată ziua, în timp ce bebeuşii au intrarea gratuită. Un bilet pentru o familie cu doi adulţi şi doi copii (până la 14 ani) beneficiază de un preţ de 125 lei pe toată ziua, în timp ce un adult cu doi copii de un preţ de 85 lei.