La aproape trei luni de când a fost prezentat presei, vivariul din noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor se va deschide, începând din 9 mai, publicului.

Vivariul este o expoziţie permanentă de animale mici din peste 40 de specii locale şi exotice de păiajneni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, prezentate în 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii.

Vivariul a fost prezentat pe 13 februarie într-o conferinţă de presă desfăşurată la faţa locului, însă la acea vreme nu fuseseră obţinute încă autorizaţiile necesare de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi Agenţia de Protecţia Mediului şi, deci, vivariul nu putea fi deschis vizitatorilor.

Noua atracţie a Muzeului Ţării Crişurilor va putea fi vizitată în zilele de marţi, joi şi sâmbătă între orele 10 şi 15, iar în zilele de miercuri, vineri şi duminică între orele 10 şi 18. Ultima intrare în vivariu se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere.

Pentru grupuri se fac programări la secretariatul muzeului, la numărul 0259479918, între orele 9.00-15.00.

În acelaşi timp pot vizita vivariul maxim 40 de persoane. "Aceste condiţii de vizitare sunt obligatorii din mai multe motive: spaţiul nu poate fi supraîncărcat cu public; este nevoie de a păstra microclimatul din spaţiul respectiv; se impune a respecta securitatea animalelor", au transmis reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor.

Bilete se achiziţionează de la casieria situată la intrarea principală din clădirea muzeului, iar preţul biletelor este: 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari.

Intrarea este gratuită pentru copiii până la 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională.

Accesul vizitatorilor se face din curtea muzeului, prin intrarea separată a Vivariului.