Asociaţia "Colaborăm, Educăm, Sprijinim" a reluat activităţile în cadrul proiectului "În spatele măştii sunt eu!", lansat înainte de pandemia de Covid-19 şi menit să-i înveţe pe mai mulţi copii din Oradea, inclusiv elevi cu cerinţe educaţionale speciale, ce înseamnă actoria.

Acum, copiii află ce înseamnă atât să poarte masca de actor, cât şi pe cea care îi protejează de îmbolnăvire.

Potrivit coordonatorului proiectului, profesorul psihopedagog Maia Indrie, după ce în ultimele luni au fost invitaţi doar la întâlniri online, acum 20 de copii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă şi Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" participă la ateliere de teatru şi confecţionat păpuşi şi măşti, ţinute de cadrele didactice, dar şi de actori de la Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria.

Atelierele se vor ţine până în decembrie, când proiectul va culmina cu o scenetă la care copiii vor putea să dea glas şi viaţă personajelor create de ei.

Proiectul "În spatele măştii sunt eu!" este finanţat prin programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, aplicant fiind Asociaţia CES (Colaborăm Educăm Sprjinim), în colaborare cu Teatrul Maria, CSEI Nr. 1 Oradea, Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" şi Universitatea din Oradea.