Întâmplare bizară, miercuri, la Liceul "Emil Racoviţă", din Vaslui. Un elev în vârstă de 17 ani a leşinat, la ora religie, după ce a văzut un documentar cu imagini explicite despre avort.

Băiatul este în clasa a XI şi a fost transportat la spital cu o ambulanţă. Şi-a revenit, însă, la scurt timp, astfel că medicii l-au trimis acasă.

"Elevul în vârstă de 17 ani a spus că i s-a făcut rău de la nişte imagini despre chiuretaj pe care le-a văzut în timpul orei de religie. A fost diagnosticat cu distonie neurovegetativă, a primit reţetă şi a fost trimis acasă", a declarat, pentru agenţia de ştiri Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Lelia Croitoru.

Episodul a stârnit numeroase reacţii. Inspectoratul Şcolar Judeţean a început o anchetă, dar şi comisia de disciplină din cadrul liceului analizează acest caz.

De cealaltă parte, profesorul de religie Gabriel Vrânceanu nu crede că elevului i s-a făcut rău de la imagini, susţinând că filmuleţul este unul educativ. "Acest documentar, o producţie americană, este unul foarte educativ şi l-am prezentat tocmai ca elevii să perceapă păcatul avortului. Eu nu cred că imaginile vizionate să aibă vreo legătură cu ce i s-a întâmplat elevului. Nu e un film de groază, ţine strict de umanitate", a spus profesorul de religie.

Pe de altă parte, arată Digi 24, filmuleţul este şocant. "Acum putem distinge strigătul mut al acestui copil care se află în faţa exterminării", arată un fragment din documentarul care are şi recomandarea de a fi vizionat doar cu acordul părinţilor.

Profesorul recunoaşte însă că a mai prezentat filmul câtorva sute de elevi.

Conducerea instituţiei de învăţământ susţine că nu ştia care va fi tema orei de religie de miercuri, pentru că, fiind o materie opţională, profesorul are mai multe libertate în alegerea subiectelor de curs. Psihologii atrag, însă, atenţia că, în cazul vizionării unor materiale cu impact emoţional, dascălii trebuie să se consulte cu specialiştii.