Zeci de prostituate și-au reînceput munca în Bari, sudul Italiei, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație. Ele s-au întors la „joburi” cu măști pe față, geluri dezinfectante și chiar termometre în genți. Cele mai multe fete provin din Estul Europei, printre ele numărându-se și multe românce.

Potrivit Digi24, apariția prostituatelor a fost semnalată de publicația italiană Quotidiano Italiano din Bari. Acestea au fost surprinse pe drumul provincial Adelfia Rutigliano, care este considerat „unul dintre cele mai mari supermarketuri sexuale din zona Bari”, notează cotidianul italian. 

„În această dimineață am numărat în total zece femei, aceleași prezente înainte de impunerea restricțiilor. În general sunt românce, sau fete venite din estul Europei care își scot corpul la vânzare pentru câțiva euro”, a scris jurnalistul Antonio Loconte.

Dintre acestea, câteva au revenit pe străzi cu minime măsuri de protecție. „Jumătate dintre ele poartă mască și în geantă. Peste prezervative au una sau două sticle de gel dezinfectant”, mai notează ziarul.

Fetele lucrează pe stradă în timpul zilei, iar după ora 19, până la miezul nopții, primesc clienți în apartamentele lor din Bari. Una dintre ele, contactată telefonic, pe baza unui anunț pe un site de întâlniri, încearcă să îl convingă pe presupusul client că nu e niciun fel de pericol. „Casa mea este la fel de curată ca o cameră de hotel”, spune femeia.

O alta, abordată de jurnaliștii italieni, spune că nu lasă nimic la voia întâmplării, mai ales în această perioadă. În geantă are un termometru portabil, pentru a măsura temperatura corpului clientului și, la cerere, o măsoară și pe a ei. „Nu putem să stăm fără să muncim, este viitorul nostru în joc”, a adăugat ea.