Gheorghe Ionescu, preşedintele Sindicatului Corpului Profesoral Universitar din cadrul Universităţii din Oradea, va avea, timp de şase luni, un salariu mai mare decât avea până acum, după ce Senatul Universităţii i-a aprobat, luni, acordarea unui spor 25%.

Gheorghe Ionescu este singurul cadru didactic al Universătăţii căruia Senatul a decis să-i acorde acest spor.

"În baza Legii 330 din 2009 i se acordă acest spor pentru activitatea în sprijinul Universităţii din Oradea, depusă în calitate de vicepreşedinte la nivel naţional al Alma Mater. A obţinut pe linie sindicală finanţare pentru echipamente din laboratoarele Universităţii, a fost reprezentantul Alma Mater în Camera Deputaţilor la dezbaterea Legii Educaţiei Naţionale, unde şi-a adus o contribuţie majoră pentru eliminarea fostului articol 172, privind comasarea universităţilor. S-a zbătut pentru Universitate în general şi nu a fost plătit pentru asta", a explicat pentru BIHOREANUL rectorul Cornel Antal motivele pentru care Senatul a decis acordarea acestui spor.

Antal a mai precizat că Ionescu va primi în plus la salariu 25% timp de şase luni, adică până când va putea beneficia, legal, de gradaţia de merit, deoarece în prezent el nu are vechimea necesară de 15 ani pentru a primi această gradaţie. "În anii precedenţi a existat salariu de merit, dar acesta nu se mai acordă acum", a mai explicat rectorul Universităţii.

Decizia Senatului nu este însă pe placul tuturor colegilor, ea stârnind deja nemulţumirea unora dintre aceştia. "Domnul Ionescu ar trebui să ne apere pe noi şi nu Universitatea. Nouă ni se diminuează salariile şi lui i-l ridică?", a declarat un cadru didactic al Universităţii.

Ionescu susţine, însă, că nemulţumirile colegilor săi sunt nefondate. "Cine lucrează cel puţin jumătate din cât lucrez eu merită cu 100% mai mult. Eu am o muncă neremunerată, reprezint Universitatea din Oradea în ţară şi în străinătate, şi tot ce realizez prin sindicat se repercutează asupra tuturor. Acordarea sporului e o recunoaştere a unei activităţi", a declarat Ionescu pentru BIHOREANUL.