Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce retrage sprijinul politic acordat Guvernului Sorin Grindeanu. Anunţul a fost făcut în timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care se decide soarta acestui guvern.

Miniştrii ALDE sunt cu demisiile scrise, a anunţat oficial Călin Popescu Tăriceanu, miercuri.

”Noi am votat astăzi retragerea sprijinului politic pentru guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. De asemenea, colegii care sunt membri în Executiv m-au înştiinţat că sunt cu demisiile, scrise deja, la purtător, dar mi le-au înaintat mie în a-mi arăta că sunt solidari cu această decizie a Biroului Politic Central de retragere a sprijinului politic şi, ca atare, nu ştiu ce se va întâmpla la PSD, nu vreau să anticipez, chiar dacă aş putea. O să aşteptăm şi decizia lor şi, mai departe, trebuie să vedem care este soluţia pentru ieşirea din criza politică care se conturează, în condiţiile în care premierul Grindeanu va trebui să îţi spună poziţia”, a declarat preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, citat de mediafax.ro.

Tăriceanu a fost chestionat cu privire la garanţiile pe care le are că preşedintele va desemna un premier tot din partea PSD, acesta replicând că nu s-a modificat configuraţia Parlamentului rezultată în urma alegerilor generale din decembrie 2016.

Presa din Bucureşti mai scrie, citând surse neoficiale, că şi miniştrii PSD şi-ar fi înaintat demisiile, deciziile urmând să fie validate în şedinţa aflată încă în derulare.