De ziua Oradiei, municipalitatea a organizat un concert pentru orădeni, în care au urcat pe scenă mai mulţi artişti de muzică populară şi Ansamblul Crişana. Toate au mers foarte bine, până când pe scenă a urcat cântăreţul de muzică populară Leontin Ciucur.

Din cauza conflictelor pe care acesta le are cu orchestra Ansamblului Crişana, ansamblu al cărui director artistic este, toţi cei circa 20 de instrumentişti au coborât de pe scenă înainte de cântarea lui. "Nu au respectat desfăşurătorul programului şi n-au vrut să mă acompanieze", a confirmat pentru BIHOREANUL Leontin Ciucur.

Directorul artistic susţine că şi el a fost surprins de gestul artiştilor, mai cu seamă că spectacolul a fost unul cu bilet, orădenii plătind câte 5 lei ca să asiste. "Nu credeam că o să aibă curajul să facă această sfidare în faţa publicului", a mai spus Ciucur.

În timp ce publicul a crezut că orchestra face o pauză sau chiar că spectacolul s-a terminat, Ciucur a continuat să cânte fără instrumentişti, folosind un negativ.

Directorul artistic susţine că a scris un referat despre situaţia jenantă de la concert şi l-a înmânat Consiliului Judeţean, instituţia în a cărei subordine se află ansamblul. "Să vedem ce va decide conducerea Consiliului", a mai spus Ciucur.

Conflictele între membrii ansamblului şi directorul artistic există de mai multă vreme, artiştii cerând demisia lui Ciucur pentru diferite motive, inclusiv că n-ar avea studiile necesare pentru a ocupa această funcţie, iar Ciucur cerându-le artiştilor să respecte Regulamentul de Ordine Interioară, pe care artiştii nu-l recunosc, motivând că a fost realizat înainte de renegocierea contractului colectiv de muncă.