Marți, la ora 10, a fost momentul în care bihorenii au putut aplica în programul Casa Verde 2023, într-o sesiune dedicată regiunii nord-vest, din care mai fac parte județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Satu Mare și Maramureș.

Așa cum era de așteptat, a fost cerere mare la înscriere: bugetul de 240.020.000 de lei s-a epuizat în doar trei minute, după cum a anunțat Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Au fost acceptate în program 12.001 persoane fizice, dar deocamdată nu există informații privind numărul de beneficiari din fiecare județ.

Finanțarea care se acordă în program este de maximum 20.000 de lei, cu o contribuție proprie a beneficiarului de 2.000 de lei, bani cu care se pot monta panouri fotovoltaice și sistemele necesare pentru producția de energie electrică din sursă solară.

Pentru o mai bună funcționare a platformei de înscriere în program, AFM dă startul înscrierilor în Casa Verde 2023 etapizat, în zile diferite pentru fiecare regiune în parte. Până acum, au mai aplicat locuitorii din București-Ilfov, regiunea centru și regiunea nord-est, iar pe 9 iunie vine rândul celor din regiunea sud-est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea).

„Până astăzi, inclusiv, s-au derulat înscrierile în program pentru jumătate din regiunile țării și avem peste 43.000 de persoane fizice care doresc să devină prosumatori cu sprijin financiar de la Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile vor continua conform calendarului și pentru celelalte regiuni”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!