În primele trei zile de admitere la Universitatea din Oradea, 1.595 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru studiile universitare de licenţă. Comparativ cu anul trecut, când în primele trei zile erau aproximativ 800 de înscrişi, acum numărul candidaţilor este aproape dublu.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Universităţii, cele mai multe dosare de admitere au fost depuse la Facultatea de Medicină şi Farmacie, 428 la număr, în condiţiile în care facultatea oferă, la toate specializările, 360 de locuri.

Pe locul doi în clasamentul preferinţelor absolvenţilor de liceu este Facultatea de Ştiinţe Economice, unde deja sunt 204 înscrişi, iar pe locul trei este Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, unde s-au înscris 184 de persoane. Cele mai puţine dosare s-au depus la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman, unde s-au înscris până acum doar 21 de absolvenţi de liceu, urmată de Facultatea de Arte, cu 24 de dosare înregistrate în primele trei zile de admitere.

În campusul universitar, orice candidat poate obţine informaţii despre admitere de la un punct de informare anume înfiinţat chiar la intrarea în campus. Pe de altă parte, Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial are proprii "agenţi" de informare. Adică, mai mulţi studenţi şi profesori ai facultăţii stau toată ziua prin campus, cu tricouri personalizate cu numele facultăţii, şi oferă informaţii tuturor curioşilor cu privire la specializările acestei facultăţi.

Admiterea la Universitatea din Oradea continuă până pe 23 iulie la specializările unde se susţin şi probe de concurs, respectiv până pe 27 iulie la cele la care nu se dă niciun examen.