Orădenii din mai tot oraşul au avut parte joi seară de un spectacol pregătit doar pentru ei de pompierii militari şi salvatorii de vieţi din cadrul SMURD, care funcţionează sub cupola Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana". O coloană formată din şase maşini speciale de intervenţie rapidă a străbătut cele mai importante zone ale oraşului, în sunete de sirene, dar, de data aceasta, demonstrativ.

Coloana, însoţită de două echipaje ale Poliţiei Locale, a pornit la ora 18:00 din sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", de pe strada Avram Iancu şi a parcurs apoi traseul Traian Moşoiu - Piaţa 1 Decembrie. La intersecţia din Piaţa Independenţei, o şoferiţă s-a blocat la volan când coloana a trecut pe lângă ea şi, deşi semaforul arăta culoarea verde şi avea bandă liberă în faţă, s-a pus greu în mişcare, probabil şocată de atâtea girofaruri şi sirene.

Pe General Magheru, şoferii din trafic au fost foarte disciplinaţi şi au făcut loc paradei pompierilor, după care s-au bulucit fiecare să prindă loc în spatele ultimei maşini de Poliţie, care încheia coloana, crezând că pot trece mai rapid prin trafic. N-a fost să fie.

În faţa Gării Centrale, doi trecători mai şugubăţi, care probabil ieşeau de pe la taverna de lângă şine, au luat mai mult în râs coloana de maşini de intervenţie: "Iar s-o fi aprins vreo fabrică, ceva?". Însă majoritatea celor care s-au bulucit să vadă ce eveniment poate scoate pe şosea atâtea maşini cu sirene au realizat pe loc că este vorba despre o paradă demonstrativă şi au salutat zâmbind echipajele.

Trecerea coloanei pe bulevardele Transilvaniei şi Dacia a stârnit curiozitatea şi entuziasmul locatarilor din zonă, care s-au înghesuit la geamuri cu copiii în braţe dornici să prindă trecerea coloanei. Câţiva au încercat să imortalizeze momentul cu aparate foto ori cu telefoane celulare.

Coloana a trecut apoi pe Bulevardul Decebal şi s-a întors în unitatea de pe Avram Iancu. Pompierii militari, echipajele de descarcerare, paramedicii şi medicii SMURD au încheiat astfel frumos Ziua Pompierilor, cu o paradă a cărei semnificaţie au arătat-o tuturor orădenilor, în urlet de sirene: "Suntem aici ca să vă salvăm vieţile!".