În cursul acestei săptămâni, viceprimarul Mircea Mălan a avut două întâlniri cu orădenii, ambele vizând, potrivit unui comunicat dat joi publicităţii, lucrările recent începute de municipalitate în cartierul Ioşia.

Prima întânire cu cetăţenii a avut loc marţi, când viceprimarul Mălan a discutat la faţa locului cu orădenii din zona străzilor Lipovei şi Haţegului, pe care i-a informat despre lucrările de modernizare începute în zonă. "La această întâlnire s-a hotărât, ca urmare a solicitării cetăţenilor, lărgirea carosabilului la 6 metri lăţime pe sens, din care 3,5 metri vor fi destinaţi traficului, iar 2,5 metri pentru amenajarea de parcări longitudinale", a spus viceprimarul.

Deplasarea pe teren a lui Mălan a avut loc în condiţiile în care Compania de Apă va începe în această zonă lucrări de înlocuire a reţelei de apă, urmând apoi să se treacă şi la modernizarea străzii prin asfaltare, precum şi să se amenajate trotuarele şi căile de acces spre proprietăţile riveranilor. "Cele două rânduri de copaci de pe o parte şi alta a străzii nu vor fi afectate de lucrări", i-a asigurat viceprimarul pe orădeni.

Cea de-a doua întâlnire cu locuitorii din Ioşia a avut loc miercuri, cu cei din zona străzilor Lăpuşului - Aleea Cazaban şi a Liceului Transilvania (fostul Sinteza), la aceasta participând şi primarul Ilie Bolojan.

"La propunerea locuitorilor din zonă, Primăria şi-a dat acordul ca una din cele două benzi de pe Meşteşugarilor să fie rezervată pentru amenajarea de parcări de domiciliu", a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Primăria a început luni, 22 aprilie, lucrările de amenajare platforme şi căi de acces în zona străzii Lăpuşului -  Aleea Cazaban - Liceul Transilvania, în vederea realizării a 111 noi locuri de parcare. Durata de realizare a lucrărilor este 40 de zile lucrătoare, adică până la mijlocul lunii iunie, lucrările constând în delimitarea zonelor cu borduri, turnarea de asfaltului, precum şi marcharea şi numerotarea parcărilor realizate.