Pe 6 şi 7 iunie, la Vadu Crişului, se organizează o nouă ediţie a Târgului de la Vama Sării, una dintre cele mai vechi sărbători etno-folclorice din Bihor. Evenimentul este organizat de primăria comunei, în colaboare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

În cadrul sărbătorii, sâmbătă, 6 iunie, de la ora 16, la Vadu Crişului va fi dezvelit bustul Regelui Carol al II-lea, care, în 1930, exact în aceeaşi dată, a aterizat pe un câmp al comunei, după ce avionul în care se afla nu mai avea suficient combustibil. Bustul este amplasat într-un mic parc al satului reşedinţă de comună.

De asemenea, în program, de la ora 15.30, a fost inclusă şi dezvelirea plăcii comemorative Maria Mudura, în memoria fetei care i-a dat apă din ulcior pe atunci prinţului Carol. Placa a fost amplasată pe casa în care Maria Mudura a locuit.

În aceeaşi zi, la ora 17, va fi inaugurat un pod peste Crişul Repede, realizat din bani de la bugetul public, care va permite accesul spre Peştera Vadu Crişului prin pădure. În aceeaşi zonă va avea loc şi sosirea şi vămuirea plutei cu sare, ritual specific Târgului de la Vama Sării. De altfel, numele festivalului de la Vadu Crişului provine din secolele XIII-XV, când în defileu se vămuia sarea adusă din ocnele Transilvaniei spre Câmpia Panonică. Vameşii reţineau o parte din sarea adusă de cărăuşi în căruţe sau de plutaşi.

Pentru duminică, 7 iunie, organizatorii au pregătit un program de evenimente pe terenul de fotbal din comună. De la ora 9, va avea loc un concurs de gătit bogracs, urmat, de la ora 12, de un spectacol folcloric, întins pe mai multe ore.

În cadrul acestuia, vor interpreta ansamblurile Casei de Cultură din Şuncuiuş, "Floare de colţ" din Vadu Crişului, "Moşuţ" din Vadu Crişului, Căminului Cultural din Măgeşti, "Sărcăuţa" din Borod, "Floare Mândră de pe Criş" din Tileagd, "Doruleţ" din Luncşoara, "Dubaşii" din Hotar, "Ardeleana" din Tulca şi taraful "La obârşii, la izvor" din Oradea. De asemenea, spectatorii îl vor putea asculta pe maestrul Aurel Moţ la taragot, precum şi pe soliştii: Mădălina Ilea, Romina Nemeş, Ioana Urs, Roxana Buzle, Anca Pavel Ciuciu, Corina Lele-Ionescu, Violeta Gherman, Maria-Alexandra Secan, Andrei Dem, Andreea Suciu, Andreea Puşcaş Tania Bodea, Gabriela Sabău, Rodica Giurgiuman şi Nicoleta Ştef.  

De la ora 19, pe scenă va urca Komonyi Zsuzsi din Ungaria, urmat, de la ora 20, de Văru Săndel, respectiv de la ora 21 de Adda. Evenimentul, prezentat de Mihai Dacin, se va încheia cu lansare de lampioane, foc de artificii şi discotecă în aer liber.