În ton cu Sărbătorile de Paști, Requiem de L Cherubini va putea fi urmărit, în Vinerea Mare, pentru a sublinia caracterul funebru al zilei.

La origine, recviemul este o creație cu caracter de doliu, alcătuită din mai multe părți și scrisă pe textul liturgic al misei funebre. Astăzi este cântată în sălile de concerte de cor, orchestră, soliști vocaliști sau ansambluri de soliști.

Melomanii pot urmări astfel înregistrarea concertului vocal-simfonic ce cuprinde Requiem de Cherubini în do minor, în interpretarea Corului Filarmonicii Oradea, condus de Lászlóffy Zsolt, și a Orchestrei simfonice dirijate de Romeo Rîmbu, pe pagina Facebook a Filarmonicii (facebook.com/fila.oradea) și pe canalul Youtube (youtube.com/user/FilaOradea), începând de vineri.

Concertul de săptămâna viitoare va fi susținut de formațiile camerale ale Filarmonicii, iar în program vor fi lucrări de W.A.Mozart: Serenada nr. 12 în do minor pentru octet de suflători, K. 388, și de W. Bargiel: Octet pentru corzi în do minor, op. 15a.