Sute de microbişti maghiari ajunşi în Bucureşti pentru meciul de fotbal România-Ungaria au făcut scandal, vineri, în centrul Capitalei. Pentru că jandarmii le-au cerut să meargă din Centrul Vechi la Naţional Arena, suporterii au aruncat cu obiecte contondente în oamenii legii şi în jurnalişti şi au devastat mai multe terase.

"Aproximativ 400 de suporteri maghiari trebuiau conduşi către fan zone-ul organizat special pentru ei la Naţional Arena. Suporterii maghiari s-au opus, dorind să mai rămână în Centrul Vechi. Atunci au devenit recalcitranţi şi au aruncat cu obiecte contondente împotriva jandarmilor. Evenimentele nu au scăpat sub nicio formă de sub control. Jandarmii au fost nevoiţi să restabilească ordinea publică şi au folosit echipamentul din dotare", a precizat, conform Prosport, Georgian Enache, purtător cuvânt al Jandarmeriei. Ca să facă ordine, jandarmii au folosit gaze lacrimogene, în timp ce maghiarii aruncau cu petarde şi fumigene.

De asemenea, mai mulţi suporteri maghiari au răspuns provocărilor unui tânăr român care arăta semne obscene spre două autocare venite din Ungaria care staţionau la un stop. Aproximativ cinci suporteri ai oaspeţilor de astăzi au coborât din cele două vehicule şi l-au lovit pe trecătorul care le arătase semne obscene, moment în care aproximativ 50 de fani ai lui Dinamo au apărut din curtea stadionului şi au început să arunce cu pietre spre cele două autocare.

Oamenii legii sunt pregătiţi în continuare pentru intervenţii, dat fiind că se aşteaptă ca în Bucureşti să mai ajungă cu trenul InterCity de Budapesta peste o mie de suporteri. Şi în gara din Braşov, microbiştii maghiari au aruncat cu petarde şi fumigene şi au strigat cuvinte jignitoare la adresa românilor. Se pare că majoritatea suporterilor maghiari din tren sunt în stare de ebrietate.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, face un apel la suporterii români pentru a nu-i incita pe fanii maghiari care urmează să ajungă la Bucureşti. "Facem un apel la suporterii români să se abţină de la scandări şi manifestări rasiste sau xenofobe sau de natură să incite fanii maghiari, pentru a evita posibile conflicte. Trebuie să doverdim că suntem civilizaţi", a declarat Enache.