Asociaţia Caritas Eparhial Oradea organizează în perioada 2-10 aprilie 2015, în ERA Shopping Park (din Calea Aradului) şi Selgros Cash&Carry Oradea, între orele 12-21 o colectă de alimente neperisabile pentru cei peste 80 de copii din Centrele de Zi din Oradea şi Ioaniş.

"Voluntarii asociaţiei pot fi întâlniţi pe galeriile din Era Shopping Park şi Selgros Cash&Carry, informând persoanele care îşi fac aici cumpărăturile că au posibilitatea de a face un gest caritabil, de a dona unul sau mai multe produse pentru centrele de zi pentru copii", a anunţat miercuri părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial.

La standul Caritas sunt înregistrate toate produsele primite. O parte dintre ele vor fi distribuite celor mai sărace familii din comunitate, iar o parte vor fi folosite pentru pregătirea mesei de prânz a copiilor care frecventează centrele de zi ale Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

"Poate că noi, cu un efort nu prea mare, putem să punem deoparte sau să renunţăm la un 1 litru de ulei sau la 1 kg de paste. Şi poate ne gândim că "mai mult nu pot" sau "nu e mare lucru". Însă e mare lucru, pentru acele familii în care adulţii şi-au pierdut locul de muncă şi locuiesc în chirii sau pentru acelea care au în întreţinere un membru bolnav şi toate resursele sunt direcţionate către acesta", a mai precizat Olimpiu Todorean, îndemându-i pe orădeni să se alăture cauzei şi să doneze alimente.