Pornind de la un studiu care arată că 11% dintre oamenii străzii din Marea Britanie sunt români, asociaţia Caritas Catolica îi învaţă pe bihoreni cum să nu ajungă pe străzi, dacă decid să emigreze.

În parteneriat cu organizaţia britanică "The Passage - to ending homelessness", Caritas a derulat, timp de trei luni, o campanie de informare a celor care încă nu au părăsit România, dar au de gând să o facă. Practic, Caritas şi-a dorit să le explice la ce trebuie să se aştepte când ajung în Marea Britanie şi să evite, astfel, să ajungă pe străzi, din lipsă de bani.

În Bihor, Caritas Catolica a organizat mai multe întâlniri, îndeosebi cu tineri. Toţi au primit un ghid practic de informare, ce conţine tot soiul de informaţii utile, de la preţurile chiriilor şi transportului de comun, la drepturile şi obligaţiile angajaţilor.

"Le-am spus că trebuie să-şi ducă bani pentru cel puţin două luni, ca să fie siguri că supravieţuiesc dacă întâmpină probleme. Le-am prezentat costurile medii şi am făcut calculul, arătându-le că au nevoie de aproximativ 1.600 de euro pentru două luni", a explicat Tamas Szombati, coordonatorul campaniei în Bihor.

Bihorenii interesaţi de astfel de informaţii le pot obţine de la sediul Caritas Catolica Oradea, str. Şirul Canonicilor nr. 21.