Jurnaliştii bihoreni "nu preiau decât informaţiile care pot fi întoarse, interpretate şi, mai ales, pe cele cu iz de cancan", le-a reproşat, vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD Sonia Drăghici, reprezentanţilor mass media locală.

Cel mai criticat a fost reporterul Andrei Şandor, angajat la un portal de ştiri, pe motiv că aceasta a îndrăznit să scrie despre Drăghici că "este guralivă".

"Guraliv înseamnă că spui bune şi rele, iar eu nu vorbesc în Parlament decât despre problemele reale ale bihorenilor", a dat lecţii deputatul, pe un ton ridicat.

Culmea este că ştirea la care a făcut referire Sonia Drăghici i-a fost în fond favorabilă, autorul articolului respectiv prezentând un top al parlamentarilor bihoreni în funcţie de minutele vorbite în plen, în acest clasament deputata PSD fiind pe primul loc la categoria femeilor-demnitar alese în colegii din judeţul Bihor, din care mai fac parte Lucia Varga şi Peto Csilla.

Abia după ce a terminat de criticat presa locală, Drăghici a lansat un tir de acuze şi la adresa Guvernului Boc, despre care a spus că se ascunde în spatele crizei şi că vrea să desfiinţeze statul social pentru că acesta ar fi declanşat criza.

"PDL construieşte o falsă dezbatere cu care vrea să îi păcălească pe români, conform căreia stânga este populistă şi reprezintă principala sursă a crizei, iar dreapta este corectă şi are grijă de oameni. Asta în timp ce sărăcia în perioada actualei guvernări a ajuns la aproape 60%!", a spus Sonia Drăghici.