Subsecretarul de stat Virgil Baciu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost arestat preventiv sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani pentru urgentarea unor dosare. Alături de el va sta după gratii, tot pentru 29 de zile, şi fosta şefă de cabinet a fostului premier Radu Vasile şi a fostului ministru de Interne, Cristian David.

Potrivit DNA, în perioada iunie-august 2011, Baciu Remus Virgil, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat, a pretins, prin intermediul coinculpatei Andruşenco Camelia Teodora, de la patru persoane îndrituite la despăgubiri în baza Legii 10/2001 o sumă de bani reprezentând aproximativ 15% din valoarea despăgubirilor acordate de către ANRP, pentru a face demersuri în sensul urgentării soluţionării dosarelor de despăgubiri şi remiterii despăgubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea.

Concret, în cursul lunii august, inculpatul Baciu Remus Virgil a primit, prin intermediul inculpatei Andruşenco Camelia Teodora, suma de aproximativ 400.000 lei de la învinuita Androne Elisabeta, iar în ziua de 8 august 2011, suma de aproximativ de 450.000 lei de la învinuita Stan Valeria, în scopul menţionat.


Primul-ministru Emil Boc l-a demis luni din funcţie pe Remus Virgil Baciu. El fusese numit în funcţie prin Decizia Primului-Ministru nr. 352 din 23 mai 2005, de către Călin Popescu-Tăriceanu, se arată în comunicatul Executivului.