Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, vineri, în cazul celor cinci şefi de poliţie din Bihor şi al consilierei de la APM Bihor, acuzaţi de corupţie într-un dosar al DNA Oradea.

Este vorba despre chestorul Liviu Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Remus Indrei, fostul şef al Poliţiei Municipiului Beiuş, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş, agentul şef principal Gheorghe Bat (Pietroasa) şi agentul şef principal Raul Rotar (Cărpinet), respectiv de Minodora Pătroc, consilier superior la APM Bihor.

Curtea Supremă a admis contestaţiile făcute de aceştia la încheierea dată pe 5 aprilie de Curtea de Apel Timişoara, prin care instanţa le prelungise controlul judiciar cu încă 60 de zile. Astfel, începând de luni, ei se pot întoarce la serviciu.

"Este o soluţie de aşteptat, raportat la acuzaţiile nefondate în opinia noastră şi la lipsa de probe care să susţină acuzaţiile", a precizat avocatul Răzvan Doseanu, coordonatorul societății Doseanu & Asociații, care îi reprezintă pe Indrei, Vesa şi Pătroc.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, că soluţia a fost comunicată, deja, Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, obligat să urmărească respectarea obligaţiilor de către persoanele aflate sub restricţiile controlului judiciar. Astfel, cel puţin teoretic, exceptându-i pe Remus Indrei, care s-a pensionat, poliţiştii sunt liberi să se întoarcă la serviciu.

În această situaţie se află inclusiv fostul şef al IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, care la rându-i, se va pensiona, însă, începând cu data de 1 mai.

De precizat, însă, că ei nu se vor întoarce pe vechile funcţii, ci vor fi puşi la dispoziţia actualului şef al IPJ, care le va stabili sarcini.

În dosarul DNA, trimis în instanţă în luna ianuarie, sunt inculpaţi şi ginerele lui Remus Indrei, Eugen Balint, consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, dar şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor. Cel din urmă este acuzat că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o lojă masonică. El a fost și suspendat din magistratură.

Citiţi pe aceeaşi temă și articolul Poliţia corupţilor: DNA descrie Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie, de jos până la şeful Inspectoratului