Mutaţi în 2014 la Cluj, angajaţii Direcţiei Regionale Vamale revin la Oradea. Anunţul a fost făcut de prefectul Claudiu Pop, în debutul şedinţei de Colegiu Prefectural de miercuri

"99,9%, din 1 iulie, Direcţia Regională Vamală Cluj se mută la Oradea", a declarat prefectul. Decizia a fost semnată de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş.

Informaţia a fost completată de şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, Ioan Mihaiu, care a spus că Direcţia Vamală va fi găzduită în sediul Finanţelor. "Am pregătit deja spaţiile, mai trebuie să vină şi să-şi instaleze serverul şi aparatura. De vineri vor fi aici toţi cei aproximativ 40 de angajaţi", a declarat Mihaiu pentru BIHOREANUL.

Direcţia Regională Vamală Cluj a avut sediul la Oradea până în 2014, când preşedintele ANAF de atunci, Gelu Ştefan Diaconu, a decis să o mute la Cluj-Napoca, în ciuda protestelor angajaţilor.

Regionala Vamală este condusă de orădeanul Călin Vesa. Acesta a fost însă suspendat din funcţie întrucât a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea într-un dosar în care şapte vameşi sunt acuzaţi că au sprijinit "direct şi cu intenţie" activitatea evazionistă a administratorilor firmei Colors Internaţional SRL Săcueni, Bereczki Jozsef şi Pap Robert, şi ei trimişi în judecată în acest dosar, afaceri prin care au provocat bugetului de stat o pagubă de aproape 2,5 milioane de euro.