Sună clopoţelul...

Dacă nu s-a terminat până acum, feeria specifică sărbătorilor de iarnă se încheie pentru elevii români în mod cert începând de miercuri, deoarece reîncepe şcoala. După o vacanţă de două săptămâni, care a început miercurea înainte de Crăciun şi s-a terminat marţi, 4 ianuarie, şcolarii reiau orele din primul semestru al anului şcolar 2010-2011.

Totuşi, elevii nu se vor obosi excesiv cu şcoala, căci la finalul lunii ianuarie vor intra iar în vacanţă. De sâmbătă, 29 ianuarie, până duminică, 6 februarie, şcolarii vor fi în vacanţa intersemestrială, urmând ca din 7 februarie să reia orele, în semestrul doi.

Următoarea vacanţă pe care o vor avea elevii va fi în perioada 16 aprilie - 25 aprilie, după care alte zile libere vor mai avea doar în vacanţa de vară. Şcoala se va încheia pe 17 iunie 2011.

Studenţii, încă nu

Studenţii Universităţii din Oradea mai au, însă, câteva zile de vacanţă. Tinerii se reîntorc la cursuri şi seminarii luni, 10 ianuarie, iar după două săptămâni de activităţi didactice, ei vor intra în sesiune. Din 24 ianuarie până în 12 februarie, studenţii vor susţine examene, urmând ca între 14 şi 20 februarie să aibă o vacanţă de o săptămână. Va urma apoi sesiunea de măriri de note şi de restanţe aferentă primului semestru, urmând ca semestrul al doilea din anul universitar să debuteze pe 28 februarie.

Activitatea didactică a semestrului al doilea la Universitatea din Oradea se va întinde fără întrerupere 14 săptămâni, urmând ca din 6 până în 25 iunie studenţii să susţină examene. După sesiunea de restanţe şi măriri de note din vară (27 iunie - 2 iulie), studenţii vor avea vacanţa de vară şi perioada de practică, iar între 5 şi 17 septembrie vor putea să susţină iar examenele pe care le-au picat sau la care doresc o notă mai mare, în sesiunea de restanţe.