Aeronava care urmează să inaugureze cursele Ryanair pe ruta Londra Stansted – Oradea va ajunge la destinaţie cu o întârziere de circa trei ore, au anunţat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Oradea, care, alături de cei ai companiei Ryanair, pregătiseră o mică festivitate dedicată deschiderii acestor zboruri.

În informare nu se precizează concis motivul întârzierii, fiind invocate doar "probleme pe Aeroportul Londra Stansted".

Aeronava Ryanair, sosită pentru prima oară de la Londra Stansted, trebuia să aterizeze la Oradea la ora 13.40.

"Prin informarea primită la ora 11.15 din partea companiei Ryanair, prin sistemul electronic al ROMATSA cu privire la zborul FR2210 (Londra Stansted – Oradea) s-a anunţat o întârziere de 60 de minute. La ora 12.12 s-a primit o a doua comunicare prin care zborul FR2210 va avea o întârziere totală de 150 minute din cauza unor probleme pe Aeroportul Londra Stansted", se arată într-un comunicat de presă transmis de Aeroportul Oradea.

Acum ora estimată pentru aterizare, conform planului de zbor, este 16.30.

În aceeaşi informare se menţionează că Blue Air a anunţat tot prin sistemul electronic al ROMATSA că zborul 0B3077 (Bucureşti-Oradea) va avea o întârziere de 90 minute, aterizarea la Oradea fiind estimată tot la ora 16.45.

"În cazul în care vor mai exista alte informări cu privire la posibile întârzieri, vă vom ţine la curent", încheie reprezentanţii Aeroportului.