Trei noi fluxuri de vaccinare anti-Covid cu serul Pfizer/BioNTech vor funcţiona în judeţul Bihor începând de săptămâna viitoare. În plus, din acest weekend, numărul persoanelor vaccinate zilnic în fiecare cabinet va creşte substanțial.
Noutăţile au fost prezentate joi seară, printr-un comunicat, de Direcţia de Sănătate Publică Bihor.
Conform informării, de marţi, 13 aprilie, în Bihor vor fi deschise trei noi fluxuri (cabinete) de vaccinare cu vaccinul Pfizer/BioNTech: unul în Oradea, în sala din incinta Orăşelului Copiilor (Centrul_S_, Str. Corneliu Coposu), unul în Salonta, la Casa de Cultură Zilahy Lajos Művelődési Ház Salonta (Str. Iuliu Maniu nr.10), și unul în Sălard, la fostul Dispensar Medical Sălard (nr. 410).
"Înscrierea pentru vaccinare în cadrul acestor noi fluxuri se poate realiza conform recomandărilor privind vaccinarea grupurilor prioritare din etapa II şi III, prevăzute în Strategia Naţională de Vaccinare împotriva COVID-19, modalităţile de programare putând fi consultate accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/", arată comunicatul DSP.
Informarea mai precizează şi că locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare sunt disponibile pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, dar cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere se pot programa persoanele din etapa a III-a.
Crește capacitatea de vaccinare
O altă noutate va intra în vigoare sâmbătă. Din 10 aprilie, la nivel naţional, capacitatea fluxurilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, va fi crescută de la 60 de persoane/zi/flux de vaccinare, în funcţie de vaccinul administrat.
Astfel, pentru vaccinul Pfizer/BioNTech capacitatea va fi crescută la 72 persoane / zi, iar pentru vaccinul Moderna şi AstraZeneca la 96 persoane / zi.
În aceste condiţii, vaccinarea anti-Covid ar putea căpăta un ritm mai alert în România, inclusiv în judeţul Bihor.
Aşa cum BIHOREANUL a arătat, din 15 martie, de când populaţia generală, adică cetăţenii care nu lucrează în domenii esenţiale, nu au minimum 65 de ani şi nici o boală cronică, se pot înscrie în platforma de vaccinare împotriva Covid-19 şi până pe 6 aprilie, doar 3.863 bihoreni din etapa a treia au şi fost imunizaţi, iar alţi peste 15.000 sunt pe listele de aşteptare. De la finalul acestei săptămâni, în platforma RoVaccinare, ei vor vedea şi câte persoane sunt în faţa lor, în centrul de vaccinare în care s-au înscris.
Detalii, în articolul „Merge greu: Mai puţin de 4.000 de bihoreni „neesenţiali” şi sănătoşi, vaccinaţi anti-Covid. Peste 15.000, pe listele de aşteptare”
Vezi mai jos, dar și în galeria de imagini, lista completă a centrelor de vaccinare din Bihor și tipul serurilor pe care le administrează!