În urma testărilor efectuate de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa, în Bihor au fost diagnosticate trei noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul Covid-19, arată sursele BIHOREANULUI. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate de la debutul pandemiei în Bihor este de 647.

De asemenea, în ultima zi au fost declarate vindecate alte patru persoane, ridicând totalul la 491, adică circa 75% din totalul bolnavilor. 

Duminică, în judeţ sunt 134 de cazuri active. În Spitalul Municipal din Oradea, spital Covid, sunt internate 173 de persoane – bolnavi şi suspecţi. 

Numărul persoanelor decedate de la debutul pandemiei în Bihor este de 22. 

Pe de altă parte, Instituţia Prefectului şi DSP Bihor informează că 29 de persoane sunt în carantină. Totodată, sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea, în intervalul 06 iunie, ora 08.00 – 07 iunie, ora 08.00, poliţiştii bihoreni (IPJ şi Poliţia Locală) au verificat 1314 persoane aflate în izolare la domiciliu. 

În acelaşi interval, poliţiştii au aplicat 3 amenzi în valoare totală de 11.000 lei persoanelor şi firmelor prinse că nu respectă măsurile dispuse pe perioada stării de alertă. "Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă şi distanţare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", se arată în informarea oficială.