Încă 32 de bihoreni au fost depistaţi, în ultimele 24 de ore, ca fiind purtători ai noului coronavirus, după cum arată datele transmise duminică la ora 13 de Grupul de Comunicare Strategică, astfel că numărul îmbolnăvirilor consemnate în judeţ a ajuns la 2.322.

Bihorul se află şi între judeţele în care s-au înregistrat decese în rândul pacienţilor cu SARS-CoV-2, sursele ziarului afirmând că este vorba despre o femeie de 75 de ani din Oradea, aflată la Terapie Intensivă din 20 august. Astfel, numărul deceselor asociate cu Covid-19 în Bihor se ridică la 72.

Aceleaşi surse spun că, în prezent numărul cazurilor active din judeţ este de 1.038. Până acum s-au vindecat 1.211 dintre cei diagnosticaţi.

Numărul bihorenilor depistaţi în ultima zi este mai mic decât în zilele trecute (jumătate faţă de vineri), dat fiind că şi numărul testelor efectuate – doar 216, în Spitalul Municipal – a fost mai mic.

Între cele 32 cazuri nou diagnosticate se numără şi 2 angajaţi ai unor centre rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor (despre care managerul Camelia Gaciu nu a putut furniza, deocamdată, detalii), 3 infirmiere de la Spitalul Municipal din Oradea, 6 persoane care s-au simţit rău şi au sunat la 112, dar şi 4 bihoreni testaţi la cerere.

Noii diagnosticaţi sunt din localităţile Oradea, Aleşd, Ceica, Sanmartin, Madaras, Abramut, Salonta, Drăgeşti, Aştileu, Bunteşti, Căbeşti, Săcueni, Ciumeghiu şi Tulca.

În ce priveşte gradul de încărcare a spitalelor, dintre cei 442 de bihoreni internaţi duminică dimineaţă la ora 8, în Spitalul Municipal din Oradea erau 251 pacienţi la 281 paturi (30 de paturi sunt libere), iar la secţia de Boli Infecţioase de pe strada Republicii erau ocupate 38 de paturi din 40. Restul pacienţilor sunt internaţi în secţiile exterioare de la Beiuş şi Spitalul de Recuperare din Băile Felix (asimptomatici şi forme uşoare).

Cât priveşte situaţia la nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 952 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, numărul total de cazuri confirmate ajungând la 86.785. În total, 3.578 de persoane infectate au murit, dintre care 39 în ultima zi. "Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 12 decese la categoria de peste 80 de ani. 32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 5 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent", arată GCS.