Încă cinci bihoreni au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu gripă, după cum a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, prezentând evoluţia numărului îmbolnăvirilor prin infecţii acute respiratorii, care "se află la limita superioară a intervalului de valori specific sezonului (aşteptat)".

"În sezonul 2018/2019 au fost confirmate 11 cazuri de gripă la populaţia judeţul Bihor", arată comunicatul DSP.

Două dintre cele mai recente cazuri au fost confirmate marţi, iar trei miercuri.

Marţi, a venit diagnosticul pentru un orădean de 64 de ani, internat în 31 ianuarie la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea şi externat pe 5 februarie în stare bună, şi pentru o orădeancă de 79 de ani, internată tot în 31 ianuarie şi externată şi ea, dar mutată la secţia de Neurologie a spitalului, pentru tratarea altei boli, demenţă. Bărbatul a fost diagnosticat cu gripă de tip AH3N2, iar femeia AH1N1.

Miercuri a venit confirmarea pentru alte 3 cazuri: un bărbat de 70 de ani din Oşorhei, diagnosticat cu AH3N2, internat în spital pe 2 februarie şi externat pe 5 februarie, un tânăr de 23 de ani din Oradea, infectat cu AH1N1, internat pe 2 februarie şi extermat în 4 februarie, şi un băieţel de 6 ani, tot din Oradea, internat pe 3 februarie şi infectat tot cu AH1N1.

"Starea pacientului este bună şi se estimează că va fi externat vineri, 8.02.2019", arată comunicatul cu privire la copil.

Niciunul dintre aceşti bolnavi nu a fost vaccinat antigripal.

Pe de altă parte, DSP a mai anunţat şi că, în săptămâna 28 ianuarie – 3 februarie, la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile au mai fost raportate 7362 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în creştere faţă de săptămâna precedentă (6678 cazuri), şi 1609 cazuri de pneumonie şi bronhopneumonie, în creştere faţă de săptămâna precedentă (1311 cazuri). Pentru ambele situații, valorile sunt mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut.