Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat marţi infectarea a încă 61 de bihoreni cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, dar şi două decese. În acest interval au fost efectuate 590 de teste.

Numărul de cazuri active în Bihor a ajuns, astfel, la 455, în timp ce 23 de persoane sunt internate la ATI.

În județ au fost diagnosticate 30.011 de persoane de la începutul pandemiei, dintre care 1.587 au decedat.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul judeţului au fost vaccinate numai 300 de persoane. Astfel, numărul dozelor de vaccin administrare de la începutul campaniei de vaccinare a urcat la 265.197, dintre care 120.221 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze, iar 20.149 au beneficiat de vaccinul Johnson&Johnson, într-o singură doză.

Prefectul Dumitru Ţiplea a amintit bihorenilor, în contextul începerii noului an şcolar, măsurile care se impun pentru limitarea efectelor noului val de COVID-19.

"Fac un apel către bihoreni să sprijine autorităţile în efortul de a atenua efectele noului val de Covid-19. Toate instituţiile de la nivelul judeţului lucrează în comun pentru a păstra unităţile de învăţământ deschise, astfel încât elevii să poată merge la şcoală în siguranţă. Respectarea măsurilor de siguranţă sanitară şi vaccinarea sunt la îndemâna tuturor şi reprezintă singura modalitate de a nu ne întoarce la restricţii", a transmis Ţiplea.