Încă doi candidaţi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, care au susţinut, miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării, au fost prinşi încercând să copieze.

"Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi doi candidaţi: de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" Marghita, respectiv Liceul Tehnologic nr. 1 Ştei. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat", arată un comunicat, de miercuri, al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Conform informării, în Bihor dintre cei 620 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 9 discipline (Biologie 270, Chimie 4, Fizică 23, Economie 1, Filosofie 1, Geografie 249, Informatică 20, Logică şi argumentare 47, Psihologie 5), s-au prezentat miercuri 484 de candidaţi.

"136 de candidaţi au absentat. Nici un candidat nu a fost înregistrat cu temperatura peste 37.3 ̊ C. Nici un candidat nu a susţinut examenul cu subiectele de rezervă", mai arată ISJ.

Ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020, se va desfăşura joi, 27 august: proba la Limba şi literatura maternă.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie, iar afişarea primelor rezultate va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 14 - 20.

Rezultatele finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Pe lângă cei doi elevi prinşi copiind miercuri, marţi, alţi trei absolvenţi din Bihor au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului. Este vorba despre candidaţi de la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" Oradea, Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta şi Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd. 

Astfel, numărul elevilor eliminaţi până acum pentru tentativă de fraudă în această sesiune ajunge la cinci.