După ce în urmă cu o lună Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) a achiziţionat trei autospeciale noi în cadrul primei etape a proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord", finanţat prin Programul Operaţional Regional, de joi pompierii bihoreni sunt mai bogaţi cu încă un vehicul, prin acelaşi proiect.

"Autospeciala este destinată stingerii incendiilor în mediu urban şi rural, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise. Dotată cu un rezervor de apă de 7.000 litri şi unul de spumă de 500 litri, autospeciala lucrează independent (folosind apa din rezervorul propriu sau din alte surse) sau în cooperare cu alte autospeciale de lucru cu apă şi spumă", se precizează într-un comunicat trimis joi de ISU.

Maşina, care mai poate fi utilizată şi la descarcerări sau la acordarea primului ajutor, va fi repartizată Detaşamentului 2 Pompieri Oradea, spre a fi utilizată în misiunile de intervenţie ale acestei subunităţi. Costul ei s-a ridicat la suma de 950.000 lei.

"Ultimele două autospeciale cuprinse în această etapă a proiectului vor fi cumpărate până la sfârşitul lunii iunie a acestui an, urmând ca perioadele de achiziţie a celor 4 ambulanţe care revin judeţului nostru în următoarea etapă a proiectului să fie stabilite ulterior", se mai arată în comunicatul ISU.