Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă seară, noi decese raportate din cauza coronavirusului. Între cei care a pierdut lupta pentru viață se numără și o femeie din Bihor, în vârstă de 69 de ani, înregistrată ca fiind decesul cu numărul 762 în România. 

Potrivit GSC, pacienta a fost internată în data de 9 aprilie a.c.în Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea - Boli Infecțioase, zi în care i s-au și recoltat probe pentru diagnostic, fiind confirmată pozitiv COVID în 10 aprilie. Starea i s-a agravat, astfel că, pe 11 aprilie ea a fost transferată la ATI, intubată și ventilată mecanic.

Ea suferea și de o boală cardiovasculară și de hipertensiune arterială și s-a stins sâmbătă, 2 mai.

Sursele BIHOREANULUI au confirmat faptul că în anunțul oficial al GSC este vorba despre o confuzie, căci Spitalul Județean nu are secție de boli infecțioase. Femeia a fost internată încă de la început în Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, devenit Spital COVID, și nu a ajuns nicio clipă la Județean.

Este cel de al 11-lea deces înregistrat oficial în Bihor, dar în realitate al 10-lea, căci un caz (al unei femei din Satu Mare căreia i-a fost făcut testul PCR aici) a fost consemnat greșit în dreptul județului nostru.

GSC a anunțat, sâmbătă, în total 27 de decese la nivel național. Până la ora transmiterii acestei știri, numărul total al morților de pe teritoriul României a ajuns 771.

Pe de altă parte, tot sâmbătă, autorităţile din Bihor au dat și câteva vești bune. În ultimele 24 de ore, încă 30 de bihoreni au scăpat de coronavirus, numărul pacienţilor vindecaţi ridicându-se astfel la 81.

De asemenea, începând de vineri până sâmbătă dimineaţă, în judeţ au mai fost diagnosticate doar 4 cazuri noi, bilanțul infectaților cu noul coronavirus ridicându-se astfel la 468.