O nouă imagine inedită, joi dimineață, în Oradea. O lebădă a ieșit la plimbare în zona străzii Republicii, iar pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” au fost chemați să o salveze pe „plimbăreață”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ISU, evenimentul a fost anunțat prin 112 în jurul orei 8.15, când o persoană a solicitat ajutorul pompierilor prin 112. Astfel, frumoasa necuvântătoare a fost dusă în habitatul ei natural. 

„La fața locului s-au deplasat pompierii Detașamentului 2 Oradea, care au capturat pasărea și au transportat-o în zona Podului Sovata, eliberând-o, în siguranță, în apa Crișului Repede”, se arată în informare.

Nu este pentru prima oară când o lebădă a ieșit din ambietul ei natural pentru a „explora” orașul. În a doua zi de Crăciun, o altă lebădă a fost surprinsă, pe carosabil, în zona Bulevardului Magheru. Și de această dată pasărea a avut noroc dat fiind că traficul era redus grație sărbătorilor de iarnă, iar salvarea a venit din partea unui șofer care a dus-o până în zona Crișului Repede. 

Vezi mai jos cum a decurs intervenția de joi a pompierilor!