Direcţia de Sănătate Publică a anunţat, marţi dimineaţa, că numărul total al persoanelor vindecate de coronavirus în Bihor a urcat la 14. Asta înseamnă că faţă de luni încă o persoană confirmată cu acest virus a fost declarată vindecată şi a fost externată.

DSP nu furnizează date despre vârsta acesteia şi nici despre perioada petrecută în spital. 

Datele publicate de Grupul de comunicare strategică arătau că luni, la ora 13, în Bihor erau 176 de persoane confirmate cu coronavirus. Numărul acestora a crescut substanţial după ce a început testarea masivă a persoanelor aflate în centrele de carantină, autorităţile din judeţ subliniind că nu e vorba de cazuri de transmitere intra-comunitară. 

Marţi dimineaţa la ora 8.30 în Bihor erau în carantină 1613 persoane în 10 centre din judeţ, cu 100 mai multe decât luni. Fiecare persoană care se întoarce în ţară dintr-o "zonă roşie" este obligată să rămână în carantină timp de 14 zile.

Merită precizat că, pe de altă parte, poliţiştii au verificat – de luni dimineaţa, ora 8, până marţi dimineaţa, la aceeaşi oră – 630 de persoane aflate în autoizolare în 320 de locuinţe. 

Totodată, poliţiştii, jandarmii şi angajaţi ai ISU au participat în mai multe misiuni de însoţire până la limita de judeţ a unor convoaie de români repatriaţi. 

În ultimele 24 de ore (de luni dimineaţa până marţi dimineaţa) poliţiştii au aplicat 148 de amenzi în valoare totală de 407.800 lei celor care nu au respectat măsurile dispuse pe perioada stării de urgenţă, inclusiv cele privind deplasarea în afara locuinţei doar cu declaraţie, din motive întemeiate.