Comisarii Gărzii de Mediu Bihor continuă controalele în satele din judeţ şi depistează în continuare gropi de gunoi clandestine.

Cele mai recente le-au găsit în comuna Ineu, unde au dat peste două depozite neconforme de deşeuri, unul în satul Botean, şi altul în Ineu, la marginea cartierului de romi. Aici, comisarii de mediu au găsit gunoaie de tot felul, cel mai probabil, aruncate chiar de locuitorii cartierului.

Drept urmare, Primăria Ineu a primit o amendă de 15.000 de lei şi i s-a dispus să cureţe cele două gropi de gunoaie.

Primarul Dumitru Togor (PSD) spune că se va conforma şi caută soluţii pentru cartierul de romi, unde prea puţini locuitori au contract de salubritate cu firma RER Vest, operator care colectează deşeurile în această comună. "Unii au avut contracte, dar n-au plătit facturile, aşa că serviciul este sistat. Acum am cerut o ofertă de la operatorul de salubritate, pentru un container de 20 de metri cubi, cu două ridicări pe lună", a declarat edilul, luni, pentru BIHOREANUL.

Problema gunoaielor de la marginea cartierului de romi este una veche în comună. Localnicii susţin şi că, frecvent, gunoaiele sunt incendiate, iar în trecut au fost chiar acoperite cu pământ, în lipsa unei soluţii eficiente a autorităţilor pentru colectarea deşeurilor de la toţi sătenii.