La nici o lună de la instalarea lui Gavrilă Grebenişan ca director interimar al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Oradea, întreaga conducere a spitalului se schimbă. După mazilirea directoarei medicale Liana Antal şi demisia de luni a directoarei financiar-contabile Monica Hercuţ, şi asistenta şefă a unităţii, Daciana Sabău, şi-a dat demisia.

"Am înmânat-o ieri (n.r. luni) directorului medical, Traian Mureşan. Am mai multe motive, toate personale", a declarat Sabău pentru BIHOREANUL, refuzând să dea explicaţii suplimentare.

Întrebat cum comentează faptul că managementul se schimbă de la o zi la alta, Traian Mureşan a răspuns că, practic, conducerea Maternităţii nu s-a schimbat. "Ele mai rămân în preaviz. Până atunci, vine şi domnul director general şi împreună cu Consiliul de Administraţie va decide pe mai departe", a declarat Mureşan.

Daciana Sabău a câştigat, prin concurs, în 2008, funcţia de director de îngrijiri medicale a Maternităţii orădene. La jumătatea lunii iunie 2010, prin Ordonanţă de Guvern, Maternitatea a trebuit să renunţe la această funcţie, deoarece are mai puţin de 400 de paturi. Astfel, Sabău a fost delegată pe funcţia de asistentă şefă a unităţii.

Luni, directoarea economică a Maternităţii, Monica Hercuţ, a demisionat din funcţie, invocând faptul că nu s-a mai putut înţelege cu noua conducere a spitalului, mai precis cu Grebenişan, instalat director la spital de primarul Ilie Bolojan.

Citeşte pe această temă şi "Directoarea economică a Maternităţii şi-a dat demisia"